Vladimir Putin spune că SUA a greșit când a decis să furnizeze Ucrainei rachete cu rază lungă ATACMS. „Dacă Rusia a pierdut războiul, de ce să le trimiți rachete ATACMS?, se întreabă retoric președintele rus, care precizează că în acest caz liderul american, Joe Biden, mai degrabă și-ar „lua rachetele înapoi” și „să mănânce clătite liniștit”.

Vladimir Putin, invitație la ceai pentru Joe Biden

Reacția lui Putin apare după ce Ucraina a atacat fără precedent de săptămâna acesta. Kievul a transmis că a distrus nouă elicoptere militare rusești, un sistem de rachete antiaeriene și un depozit de muniție.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că atacul a folosit rachete ATACMS, despre care a precizat că „și-au dovedit eficiența”, iar atacurile au fost „executate cu mare precizie”.

Putin a spus despre livrarea rachetelor că a fost „o altă greșeală a Statelor Unite”.

Citește și: China intervine în conflictul dintre Israel și Hamas. "Statul independent Palestina este soluția", spune liderul chinez Xi Jinping

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Dacă Rusia a pierdut războiul, de ce să furnizeze ATACMS?” a întrebat retoric Putin. „Lăsați (SUA) să ia ATACMS înapoi, împreună cu orice altă armă. Lăsați-l pe (Biden) să se așeze și să mănânce clătite, lăsați-l să vină aici la un ceai”, a declarat Vladimir Putin.

Despre rachetele ATACMS oferite Kievului, Vladimir Putin spune că nu vor schimba ca prin minute situaţia de pe front şi nu vor face altceva decât să mărească „agonia” Ucrainei.

„În primul rând, aceasta provoacă, desigur, rău şi creează o ameninţare în plus. În al doilea rând, noi vom putea desigur să respingem aceste atacuri. Războiul este război”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei conferinţe de presă în timpul vizitei sale în China. „Însă lucrul cel mai important este că aceste rachete nu vor schimba radical lucrurile pe linia de contact. Este imposibil, putem spune cu certitudine acest lucru. Aceasta este o altă eroare a SUA, din mai multe motive”, a declarat liderul de la Kremlin.

Citește și: Marcel Ciolacu, declarații în urma vizitei la Kiev: ,,Din acest moment, la nivel internațional există o singură limbă care reprezintă poporul român: limba română!''

„Însă lucrul cel mai important este că aceste rachete nu vor schimba radical lucrurile pe linia de contact. Este imposibil, putem spune cu certitudine acest lucru. Aceasta este o altă eroare a SUA, din mai multe motive”, a menționat Putin.

„Pentru Ucraina, nu va fi nimic bun. Agonia va fi prelungită”, a adăugat preşedintele rus. „În primul rând, aceasta provoacă, desigur, rău şi creează o ameninţare în plus. În al doilea rând, noi vom putea desigur să respingem aceste atacuri. Războiul este război”, a precizat Vladimir Putin într-o conferință de presă în timpul vizitei sale din China.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Miercuri, Vladimir Putin a acuzat SUA și a spus că sunt „mai profund implicate” și a anunțat că un număr de avioane de luptă rusești înarmate cu rachete hipersonice se vor desfășura în Marea Neagră, drept răspuns la acțiunea SUA pe coasta Israelului, pe fondul grijilor legate de un război regional mai amplu.

Citește și: VIDEO- Românii fac tot mai puțini copii. Tânără româncă: ”Mi se pare că mi-aș risipi tinerețea”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si