Rusia este pregătită să negocieze cu toate părțile implicate în contextul războiului declanșat în Ucraina, a spus președintele țării, Vladimir Putin, citat de Reuters.

Ce a declarat Vladimir Putin?

„Suntem gata să negociem cu toți cei implicați și să ajungem la soluții acceptabile, dar asta depinde de ei, nu suntem noi cei care refuză să negocieze, ei sunt”,

a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru televiziunea de stat, potrivit  SkyNews.com.

„Cred că acționăm în direcția corectă, ne apărăm interesele naționale, interesele cetățenilor noștri, ale poporului nostru. Și nu avem altă opțiune decât să ne protejăm cetățenii!”, a mai adăugat Vladimir Putin.

Citește și: Rușii anunță că rachetele Patriot oferite de SUA Ucrainei nu le vor sta în cale

Putin asigură că „obiectivul” Moscovei este „cu totul altul: să unească poporul rus”.

”«Dezbină şi stăpâneşte» (”divide et impera” în latină). Ei au încercat să facă totul, ei încearcvă să-o facă acum, dar obiectivul nostru este cu totul altul. să unim poporul rus”, a subliniat el.

Liderul de la Kremlina spus de mai multe ori că intervenția militară în Ucraina este din nevoia de a-i uni pe ucraineni şi pe ruşi care, în opinia sa, formează un singur popor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Totul se bazează pe politica adversarilor noştri geopolitici, care vor să împartă Rusia, Rusia istorică”, declară liderul de la Kremlin într-un interviu din care televiziunea publică rusă difuzează un fragment.

Zelenski nu speră la un miracol de Crăciun

Volodimir Zelenski a postat un mesaj cu ocazia Crăciunului, unde a anunțat că deși situația din Ucraina nu este una fericită, se vor cânta colinde, iar lacrimile vor fi înlocuite cu bucurie.

Citește și: Reacția lui Vladimir Putin după vizita lui Zelenski în SUA. Liderul de la Kremlin nu se teme de rachetele Patriot

“Am trăit o mulţime de veşti amare şi vom primi meritat veşti bune.  Vom cânta colinde de Crăciun – mai vesele ca niciodată – mai tare decât sunetul unui generator. Vom auzi vocile rudelor – în inimile noastre – chiar dacă au picat comunicaţiile şi internetul. Şi chiar şi în întuneric total – ne vom regăsi – să ne îmbrăţişăm strâns. Şi dacă nu este căldură, ne vom îmbrăţişa strâns pentru a ne încălzi.

Vom sărbători! Ca de fiecare dată. Vom zâmbi şi vom fi fericiţi. Ca de fiecare dată. Diferenţa este una. Nu vom aştepta un miracol. La urma urmei, îl creăm noi înşine”, a spus  Zelenski.

Ucrainenii trăiesc cu speranța că într-o zi totul va fi bine

Din nefericire, toate sărbătorile ne lasă un gust amar anul acesta. Şi putem simţi altfel spiritul tradiţional al Crăciunului. Cina la masa familiei nu poate fi atât de gustoasă şi caldă. S-ar putea să fie scaune goale în jurul mesei. Iar casele şi străzile noastre nu pot fi atât de luminoase. Iar clopotele de Crăciun pot suna nu atât de tare şi inspirator. Prin sirene de raid aerian sau chiar mai rău – împuşcături şi explozii. Şi toate acestea pot reprezenta o ameninţare mai mare. Este o dezamăgire. A forţelor superioare şi a puterii lor, a bunătăţii şi dreptăţii în lume. Pierderea speranţei. Pierderea iubirii. Pierderea de sine...”,   a spus Zelenski.

Citește și: VIDEO- Zelenski a vorbit în Congresul SUA despre nevoia de pace și consideră anul 2023 unul decisiv

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Liderul de la Kiev  este de părere că aceasta este o luptă pentru libertate, iar răbdarea şi credinţa vor lumina calea ucrainenilor. 

Ucrainenii vor fi împreună de sărbători

Oriunde am fi, vom fi împreună astăzi. Şi împreună vom privi spre cerul serii. Şi împreună ne vom aminti de dimineaţa zilei de 24 februarie. Să ne amintim prin câte am trecut. Să ne amintim de Azovstal, Irpin, Bucha, Kramatorsk, Insula Şerpilor, Chornobayivka, Izium, Herson. Ne punem o dorinţă. Una pentru toti. Şi vom simţi bucurie. Una pentru toti. Şi vom înţelege adevărul. Unul pentru toti.

Citește și: Explozie la conducta care transportă gaze din Rusia în Europa prin Ucraina. Trei persoane au murit

Despre faptul că nicio dronă kamikaze nu este capabilă să stingă zorii de Crăciun. Îi vom vedea strălucirea chiar şi sub pământ, într-un adăpost anti-bombă. Ne vom umple inimile cu căldură şi lumină. Nicio rachetă Kinzhal nu îi poate răni. Se vor sparge de spiritul nostru de oţel. Şi lupta noastră va continua fără oprire. Nu este ameninţată de întreruperi de curent planificate sau de urgenţă. Şi nu vom simţi niciodată lipsă de curaj  ”, a adăugat preşedintele Ucrainei în mesajul transmis de Crăciun.

Citește și: Negocieri de pace între Rusia și Ucraina: „Nu ne facem iluzii. Confruntarea militară va continua”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si