De asemenea, zeci de detectoare de radiații din jurul centralei nucleare de la Cernobîl au început să transmită date despre radiații pentru prima dată de când Rusia a invadat Ucraina.

Iarna viitoare va fi foarte dificilă pentru ucraineni, a avertizat președintele Volodimir Zelenski. Aproape 600 de persoane sunt „deținute în camerele de tortură” din Herson, susțin autoritățile ucrainene. 

Peste 4.000 de civili și-au pierdut viața

Un număr de 4.253 de civili au murit în Ucraina de la începutul războiului în data de 24 februarie până la 6 iunie, a declarat Biroul ONU pentru Drepturile Omului.

Citeste si: Un scriitor de romane SF din Rusia, pe lista neagră a lui Putin

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În Donețk, a început „procesul” împotriva cetățenilor britanici Sean Piner și Andrew Hill, precum și a marocanului Brahim Saadoun. Potrivit procurorilor din auto-proclamata republică Donețk, cei trei riscă pedeapsa cu moartea, fiind acuzați de "terorism" și pentru că au luptat ca "mercenari" împotriva rușilor.

Zelenski: Mai mult de 31.000 de militari ruşi au murit deja în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că mai mult de 31.000

de militari ruşi au murit deja în Ucrainade la începutul conflictului, armata ocupanţilor nefiind pregătită pentru rezistenţa puternică a soldaţilor ucraineni. ”Apărarea absolut eroică a Donbasului continuă”, a transmis preşedintele.

Citeste si: Rusia admite că a trimis recruţi pe frontul din Ucraina. Excluderi și pedepse în armata rusă

”Situaţia de pe linia frontului din Ucraina nu s-a schimbat semnificativ în ultimele 24 de ore.

Apărarea absolut eroică a Donbasului continuă. Punctele cele mai fierbinţi sunt aceleaşi. În primul rând, Severodonetsk, Lysychansk, Popasna”, a afirmat Volodimir Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

Acesta susţine că ”se simte că ocupanţii nu au crezut că rezistenţa militarilor va fi atât de puternică, iar acum încearcă să atragă resurse suplimentare în direcţia Donbas”.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si