Duminică, 9 iunie, în ziua primelor alegeri din 2024, a murit Victor Lungu, redactor-șef al publicației Ziar de Cluj.

Citește și: Astronautul misiunii Apollo 8 de la NASA a murit într-un accident teribil de avion

Colegii de redacție au transmis un mesaj de rămas bun pe platforma online a ziarului:

”Victor Eugen Mihai Lungu, redactorul șef al Ziar de Cluj, a reușit azi să evadeze din această lume, având dosite în buzunare o poezie, un pachet de Camel și mai mulți fluturi

care l-au iubit, ăstia fiind noi. Lucrurile nu pot rămâne așa, motiv pentru care am decis să îl dăm în urmărire sufletească. Te iubim. Mulțumim pentru veselia ta de etern copchil", a scris Liviu Alexa, patronul Ziar de Cluj.

Ultimul poem scris de Victor Lungu

Tot jurnalistul Liviu Alexa a publicat pe Facebook și ultimul poem scris de Lungu Victor Eugen Mihai chiar la spital, "când își aștepta Vântul".

"De vineri seara, tot deschis fotografia si ma minunez cat de sublim a putut simti momentul acesta straniu. Si, tot de fiecare data, plang in hohote sufland spre barcuta lui de hartie vant ca sa ajunga mai repede unde dorea. Si unde noi nu am vrut niciodata. PS: Am indraznit sa dau eu titlul poemului sau. Cred ca l-ar fi acceptat", scrie Alexa. 

"Nevântul

Nicicând nu mi-am mai văzut mușchii

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

atât de înnodati pe oase

atât de încordați,

atât de sublimi!

Păream o corabie

grăbită pe ape,

da-n coastele mele

primeam vânt prea puțin!"

Jurnalistul Victor Lungu, condus pe ultimul drum

Cei dornici sa il conduca pe Victor la final de drum sa stie ca pot face acest lucru marti, 11 iunie, la ora 13, la Cimitirul Sfantul Lazar de pe Calea Turzii. Rugamintea familiei este sa nu aduceti coroane, doar flori si un gand bun.

"Victore, Dumnezeu să te odihnească în Pace!!! A murit Victor Lungu. A fost cel mai teribil dar și cel mai correct redactor- șef pe care l-am avut și recunoscut la Evenimentul Zilei de Transilvania timp de mai mulți ani. Recunosc, pentru mine, șefii nu au reprezentat ,niciodată, nimic, doar niște nume puse temporar pe un scaun, într-un birou oarecare. VICTOR LUNGU era dintr-un alt aluat, un alt caracter, un alt om. A fost, poate, singurul șef (RE)cunoscut de mine care a știut să facă presă ADEVĂRATĂ, anchete, reportaje și știri adevărate, fără să te umilească, așa cum au mai făcut alții.

Întodeauna avea verbul la el, știa să te îmbărbăteze atunci când toate lucrurile o luau razna, iar la EVZilei se întâmplă deseori, și, cel mai important, era empatic", a scris jurnalistul Alin Cordos pe Facebook.

Jurnalistul Victor Lungu, condus pe ultimul drum

Jurnalistul Victor Lungu, condus pe ultimul drum

[Sursa foto: Facebook / Ziar de Cluj]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si