In 2013, s-a aflat povestea Adinei, tanara de 19 ani, din comuna Moldovita, judetul Suceava, care cantarea doar 17 kilograme. O tara intreaga a ramas socata de povestea dramatica a tinerei. 

Procurorii Parchetului de pe langa Campulung Moldovenesc au intocmit un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului si neglijenta in serviciu.

Nicolae Parijnec, sotul surorii mai mari a Adinei, care era asistentul personal al fetei, Nicoleta Parijnec, sora fetei, care de asemenea i-a fost asistent personal Adinei, Axenia Hauca, inspector in cadrul Compartimentului Asistenta Sociala si Autoritate Tutelara de la Primaria comunei Moldovita si Lacarmioara Smocot,

asistent medical comunitar in cadrul Primariei Moldovita au fost trimisi in judecata de procurorii campulungeni.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Zilele trecute, cei patru inculpati au fost achitati, fara sa plateasca pentru ce au facut, pe motiv ca fapta nu a existat niciodata. Totusi, decizia judecatorilor nu este definitiva. 

Adina, o fata de 19 ani, diagnostica inca din copilarie cu handicap mintal sever, a fost hranita toata viata de familie doar cu lapte de capra si apa cu zahar. Din acest motiv, la varsta de 19 ani a ajuns sa cantareasca doar 17 kilograme, sa aiba 78 de centimetri inaltime si sa se exprima la nivelul unui copil de 3 ani.

Cu toate acestea, in rapoartele periodice trimise la Protectia Copilului Suceava nu s-a recomandat niciodata scoaterea fetei din ingrijirea familiei pentru tratamente gresite sau neglijenta. Fata a fost incadrata cu handicap mintal permanent pe fondul unei encefalopatii din nastere si a fost incredintata spre ingrijire sotului uneia dintre surori.

Acesta incasa lunar cei 600 de lei dati de stat pentru handicapul sever si spune ca-i trimitea familiei. Barbatul, insa, nu se ingrijea in niciun fel de copil. 

Desi intreaga comunitate din localitate stia prin ce trece tanara, inclusiv medicul de acolo, nimeni nu a luat atitudine. 

Sursa: adevarul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si