Aderarea României la spațiul Schengen a devenit un subiect tot mai controversat. Astfel, recent, Austria a anunțat că nu are nicio intenție de a renunța la dreptul de veto pentru aderarea României în spațiul Schengen.

Austria nu renunță la dreptul de veto pentru intrarea României în spațiul Schengen

În același timp, ministrul austriac de Interne a declarat că nu se pune problema ca România să fie membru deplin în spațiul de liberă circulație, potrivit Antena 3 CNN.

Oficialul austriac a făcut anunțul cu o săptămână înainte ca miniștrii de Interne să se întâlnească pentru Consiliul JAI, la Bruxelles.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Povestea femeii care trăiește singură, într-un bordei dintr-o pădure. Singurul său venit este de 160 de lei pe lună

Gerhard Karner, ministru austriac de Interne, a mai informat că nu dorește să renunțe la dreptul de veto în ceea ce privește aderarea deplină a României și Bulgariei pentru spațiul Schengen.

Acesta a mai adăugat, însă, că își va menține acordul ca România să intre în spațiul de liberă circulație cu frontierele aeriene și maritime.

Gerhard Karner: „Mă gândesc foarte mult să facem acest pas acum și să nu filosofăm despre următorii pași”

„Mă gândesc foarte mult să facem acest pas acum și să nu filosofăm despre următorii pași”, a declarat Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne, conform Krone.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astfel, acordul Air-Schengen face referire la faptul că persoanele care vor să călătorească din România și Bulgaria nu vor mai trebui să zboare spre alte țări ale UE prin terminalele externe.

schengen

Spațiul Schengen

[Sursa foto: Profimedia Images]

Cu toate acestea, vor rămâne în vigoare controalele la frontierele terestre, unde s-ar fi înregistrat cele mai mari probleme.

Se știe faptul că țara noastră a făcut demersuri constante de-a lungul timpului pentru a adera complet în spațiul Schengen.

Astfel, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că: „Eu cred că intrarea României cu totul în spațiul Schengen e un pas natural care trebuie să se producă cât mai repede”.

Chiar și așa, pentru justificarea veto-ului în privința României și Bulgariei, austriecii au invocat de fiecare dată problema migrației.

Se mai cunoaște faptul că partidul din care face parte ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner, și-a susținut o poziție destul de dură față de migrație pentru a contracara creșterea partidului de extremă dreaptă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si