Fetele nemăritate se întreabă acum când se pune busuioc sub pernă de Boboteaza 2021 pentru a-şi visa ursitul! Vă oferim răspunsul la această întrebare, precum şi o serie de tradiţii pe care este bine să le respectaţi pe 6 ianuarie!

Care este ritualul după care se pune busuioc sub pernă de Bobotează 2021

Cine vrea să păstreze tradiția și să încerce dacă ea mai are puterea din vremurile vechi, trebuie să aibă busuioc sfințit de la biserică, sfințit cu agheasmă.

Crenguțele de busuioc se leagă cu un fir roșu și se pun sub pernă.

Apoi, tot cu același fir roșu se face un inel pe degetul inelar de la mâna stângă. Înainte de culcare, trebuie să te închini și să te rogi pentru sănătatea ta, pentru sănătatea familiei tale și pentru norocul tău în dragoste.

Când se pune busuioc sub pernă de Boboteaza 2021?
Când se pune busuioc sub pernă de Boboteaza 2021?

Citeste si: Calendar ortodox 6 ianuarie 2021: Boboteaza. Ce trebuie să faci în această zi de sarbatoare

Abia mai apoi, în somnul liniștit dinspre dimineață, superstițiile spun că trebuie să vezi în vis pe bărbatul pe care îl vei iubi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După ritualurile creștine, în noaptea de Bobotează se țin și alte ritualuri păstrate de demult. Există credința că magia albă sau farmecele de bine au puteri mai mari în noaptea de Bobotează și acum pun fetele busuioc sub pernă să își găsească ursitul. Tot în această noapte, în unele zone ale țării se petrece la Iordănitul femeilor.

Obiceiul spune că femeile și fetele de măritat se adună pe la casele celor mai iscusite dintre ele unde petrec, dansează, povestesc și se veselesc, dar mai fac și farmece de dragoste sau de sănătate.

Citeste si: De ce nu e bine să dai bani cu împrumut de Bobotează

Tradiţii frumoase de Boboteaza 

Boboteaza sau Botezul Domnului, o mare sărbătoare creștină a iernii, vine însoțită de o mulțime de superstiții și tradiții vechi, dintre care obiceiul de a pune busuioc sub pernă s-a păstrat cel mai bine și la orașe, și la sate. Botezul Domnului din 6 ianuarie, urmat de ziua Sf. Ioan Botezătorul pe 7 ianuarie încheie marile sărbători creștine ale trecerii dintre ani.

În ziua de Bobotează, toate apele sunt sfințite, preoții țin slujbe pline de har și se roagă pentru sănătatea, pentru liniștea și rânduiala oamenilor.

Când se pune busuioc sub pernă de Boboteaza 2021?
Când se pune busuioc sub pernă de Boboteaza 2021?

Citeste si: Ce trebuie să spui înainte să bei din aghiasma sfințită în ziua Bobotezei

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În Ajunul Bobotezei se ține post negru și oamenii păstrează o mulțime de tradiții care au menirea să îi ferească de boli și de rele, să îi țină sănătoși tot anul și în putere pentru muncile de zi cu zi, conform unica.ro.

Citeste si: Mesaje de Bobotează 2021: Urări şi felicitări pentru Botezul Domnului

Preoții slujesc pe malul unei râu sau al unui lac și aruncă o cruce de lemn să sfințească apele. Se spune că cine are curaj să se arunce în apa înghețată și să aducă la preot crucea, acesta va avea noroc tot anul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si