La un an după ce a fost înlăturat din Downing Street de către majoritatea sa, după trei ani la putere marcaţi de o succesiune de scandaluri, Boris Johnson era în atenţia unei anchete parlamentare pentru a stabili dacă a indus în eroare parlamentul în afacerea "partygate". Procedura, desfăşurată de Comisia de privilegii, este în curs de finalizare a lucrărilor şi, potrivit presei britanice, tocmai îi prezentase concluziile sale fostului lider.

Citește și: VIDEO- Prințul Harry ar putea fi expulzat din SUA din cauza drogurilor

"Am primit o scrisoare de la Comisia de privilegii care arată clar- spre surprinderea mea- că este hotărâtă să folosească procedura împotriva mea pentru a mă alunga din Parlament", a fost mesajul transmis de fostul prim-ministru conservator prin intermediul unui comunicat.

Boris Johnson a demisionat anul trecut din funcția de prim-ministru

"Sunt foarte trist să părăsesc Parlamentul- cel puţin pentru moment- dar, mai presus de toate, sunt consternat că am fost forţat să plec, într-un mod nedemocratic", a mai precizat Johnson, acuzând comisia de "părtinire flagrantă".

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Vacanța Regelui Charles al III-lea în România s-a încheiat. Cum s-a desfășurat vizita Majestății Sale

În acest comunicat, fostul prim-ministru britanic acuză comisia că ar fi întocmit un raport care nu a fost încă publicat,  "plin de inexactităţi şi mirosind a prejudecăţi" , fără a-i da  "vreo posibilitate formală de a contesta ceea ce spun"  membrii acesteia. 

În vara anului 2022, Boris Johnson a fost forțat să-și prezinte demisia în urma unei serii de scandaluri, printre care și organizarea de petreceri în Downing Street în timpul perioadei de carantină impusă de pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, liderul carismatic, care își păstra funcția de deputat, și-a menținut în continuare o influență semnificativă în cadrul majorității conservatoare.

Citește și: Regele Cioabă, cadou pentru Regele Charles al III-lea: "De la rege pentru rege"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si