Ploile s-au instalat în majoritatea țară, iar la munte au apărut și fulgii de zăpadă. Acum, avem parte de o vreme mohorâtă, mai rece decât în februarie.

Elena Mateescu, șefa Administrație Naționale de Meteorologie a vorbit despre cum se va menține vremea în continuare și ce temperaturi ne așteaptă în perioada următoare.

Citește și: Anunțul îngrijorător făcut de NASA! Vine "Apocalipsa Internetului"! Fenomenul ar putea produce dezastre majore

ploaie masini

Mașini în ploaie

[Sursa foto: Pexels]

Când scăpăm de vremea mohorâtă?

„În zona montană, la altitudini mai mari de 1.200 de metri, vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei, dar și în partea de est a Transilvaniei este posibil să consemnăm precipitații mixte. 

De altfel, informarea meteorologică emisă astăzi rămâne în vigoare până vineri, la ora 10:00”, a transmis Elena Mateescu pentru Antena 3 CNN.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Șefa ANM a mai explicat că există precipitații în majoritatea regiunilor, iar cantitățile de apă sunt între 10-15 litri pe metru pătrat. În schimb, în zona Carpaților Meridionali, Transilvania și Muntenia, precipitațiile pot atinge chiar și 25-30 de litri pe metru pătrat, iar izolat peste 40 de litri pe metru pătrat.

În București, cantitățile de apă vor acumula aproximativ 10 litri pe metrul pătrat, iar temperaturile înregistrate nu vor depăși 12-14 grade Celsius. Minimele în Capitală sunt destul de coborâte și se situează la 4 grade Celsius.

Însă, Elena Mateescu spune că de sâmbătă, vremea caldă se întoarce, iar temperaturile vor urca din nou la 16-17 grade Celsius.

La munte ninge ca în povești

Dacă în unele zone ale țării plouă, la munte s-a instalat ninsoarea. Șoselele din Poiana Brașov și Valea Prahovei au fost rapid acoperite de un strat alb de omăt.

În aceste zone, temperaturile înregistrate sunt cu minus. Mercurul din termometre se situează între minus 1 și minus 5 grade Celsius. La altitudini mai mari, valorile termice pot scădea până la minus 12 grade Celsius.

Citește și: VIDEO-Păcăliți cu căpșuni românești! Cât au ajuns să coste căpșunile vândute la marginea străzii

zapada munte

Zăpada s-a întors la munte

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Vreme închisă a fost și în restul țării. Încă din prima parte a zilei s-au înregistrat ploi în Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Dobrogea, dar și în Capitală.

Vântul a suflat slab și moderat în majoritatea zonelor din țară.

Chiar dacă la munte ninge, temperatura aerului are valori mai ridicate decât normalul acestei perioade. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în zonele de câmpie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si