Spovedania din Postul Paștelui 2022. Creștinii ortodocși leagă spovedania de cel mai mare post din calendar, Postul Paștelui. Postul Paștelui este preferat și ales de cele mai multe ori de către creștini pentru a se spovedi și pentru a se elibera de gânduri și griji. Iată când este bine să te spovedești în Postul Paștelui!

Când este bine să te spovedești în Postul Paștelui

Cea de-a patra poruncă bisericească spune că ortodocșii trebuie să se spovedească în fiecare post din an, în special în Postul Paștelui. Spovedania sau Mărturisirea reprezintă, potrivit Bisericii Ortodoxe, Taina când Dumnezeu iară prin intermediul duhovnicului păcatele creștinilor care se căiesc sincer și mărturisesc preoților grijile și tot ceea ce le încarcă sufletul.

Citeste si: Tradiţii pentru Paşte 2022

Cea mai mare parte dintre credincioși vor să se spovedească în ultima săptămână din post, cunoscută drept Săptămâna Patimilor. Cu toate acestea, teologii și preoții nu recomandă acest lucru și le spun credincioșilor că cel mai bine este să se spovedească în săptămâna de dinaintea Săptămânii Mari.

Este important de știut că orice credincios poate participa la Spovedanie, chiar dacă a ținut sau nu post pentru că Taina reprezintă un moment de spălare a păcatelor. 

Cel mai important pas înainte de spovedanie

Cel mai important pas de care creștinii trebuie să țină cont înainte de a merge la Spovedanie este alegerea duhovnicului. Preoții sunt cei prin intermediul cărora comunicăm cu Dumnezeu. Taina Spovedaniei reprezintă pocăința prin care credinciosul primește de la Însuși Dumnezeu iertarea păcatelor și eliberarea de cele care îi stau pe suflet pe care i le-a mărturisit duhovnicului.

Citeste si: Cea mai bună mâncare de post. Reţeta rapidă de spanac cu orez

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Singurul care poate ierta păcatele oamenilor este doar Dumnezeu. Iar pentru a vorbi cu Dumnezeu este nevoie de Spovedanie și de iertare a păcatelor. Preoții aseamănă Spovedania cu Taina Botezului și consideră că este „„un al doilea Botez” pentru că, prin recunoașterea faptelor pe care le-a făcut, credinciosul obţine iertarea şi curățarea sufletului.

Spovedania nu trebuie să aibă loc într-un anumit moment al anului. Credincioșii pot merge la Spovedanie ori de câte ori simt nevoia să își elibereze sufletul și conștiința de faptele pe care le-au făcut. 

Cea mai puternică rugăciune pentru Paște

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu, Păstorule şi Mielule, Care ai ridicat păcatul lumii şi ai iertat datoria celor doi datornici şi femeii celei păcătoase i‑ai dăruit iertare păcatelor ei, Cel ce ai dăruit vindecare slăbănogului împreună cu iertarea păcatelor lui, Însuţi, Stăpâne, uşurează, lasă, iartă păcatele, nelegiuirile, greşealele cele de voie şi cele fără de voie, cele cu ştiinţă şi cu neştiinţă, cele cu călcare de poruncă şi cu neascultare, ce s‑au făcut de robii Tăi aceştia (N).

Citeste si:  Cea mai bună mâncare de post. Reţeta rapidă de spanac cu orez

„Tu singur ești fără de păcat și ai putere”

Şi câte, ca nişte oameni purtători de trup şi vieţuitori în lume, au alunecat de au greşit, cu lucrul, cu cuvântul, cu gândul, cu ştiinţă sau cu neştiinţă, în timpul nopţii şi în timpul zilei; sau sub blestem şi afurisenie de la arhiereu ori de la preot au căzut, sau înşişi pe sine s‑au blestemat, sau cu jurământ pe numele lui Dumnezeu s‑au jurat şi l‑au călcat; sau

din mânia cea fără socoteală pe vreunul din creştini au afurisit sau au blestemat;

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sau nebuneşte au vorbit, sau au osândit, sau au clevetit, sau vorbe spurcate au vorbit, sau au pizmuit, sau au minţit, sau au ţinut minte răul; ori cu mânie s‑au pornit, ori s‑au mândrit, ori au viclenit sau camătă au luat, ori s‑au trândăvit, ori în deşert s‑au mărit, ori în iubire de argint au căzut, ori s‑au îmbătat şi au vărsat;

Că Tu singur eşti fără de păcat şi ai putere a ierta păcatele şi Ţie se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte şi Preasfântului şi bunului şi de‑viaţă făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Citeste si: Meniu de post pentru o săptămână: Ce să mănânci în fiecare zi?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si