Premierul României a anunțat că și-a propus încă de la preluarea guvernării să apropie salariul minim al românilor de salariul minim european.  

Citește și: VIDEO. Bugetul pe 2024, ultimul act. Scandal la dezbaterea din plenul Parlamentului

"Îmi doresc ca, de la 1 ianuarie 2025, salariul minim să fie 4.000 de lei în România. De asemenea, câștigul salarial mediu net va fi în 2024 de 954 euro, față de 694 euro în anul 2021, când am intrat la guvernare", a declarat Marcel Ciolacu de la tribuna

Parlamentului.

Creșterea semnificativă a salariilor, spune liderul social-democrat, este singura cale pentru a ne păstra în țară forța de muncă calificată, dar și pentru a-i convinge pe cei care au plecat să revină înapoi.

Anunțul premierului despre salariul minim din 2024

Marcel Ciolacu a anunțat că Executivul va păstra facilitatea celor 200 de lei din salariul minim scutiți de taxe, aspect care îi îngrijora pe mulți dintre cei care sunt plătiți cu 3.300 lei brut.  

”Vom menține facilitatea celor 200 de lei, scutiți de taxe până la 1 iulie, când salariul minim va ajunge la 3.700 de lei brut", a precizat șeful Guvernului. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Parlamentarii USR au mers la şedinţa de plen pe tema bugetului pentru 2024 cu o serie de cutii de cadouri, roşii şi galbene, pe care erau scrise mesajele: ”Taxe Noi” şi ”Buget record pentru speciali”.

Liderul PSD a criticat guvernarea USR-PNL din perioada pandemiei, spunând că nu a reușit să majoreze salariul minim decât cu 40 de lei.

"V-aţi adus acum aminte de pensionari şi de salariaţi, deşi, cât aţi fost la guvernare, aţi dat zero lei la pensii şi 1 miliard de euro la vaccinuri! Iar salariul minim l-aţi crescut cu fix 40 de lei",

a spus Ciolacu. 

Ce spune premierul despre inflația din 2024 și cursul de schimb valutar

Premierul Marcel Ciolacu a mai spus că şi anul viitor principalele provocări economice rămân inflaţia şi menţinerea echilibrelor macroeconomice.

”Principalele provocări economice ale anului viitor vor rămâne inflaţia şi menţinerea echilibrelor macroeconomice. Inflaţia este cea care scumpeşte costul vieţii, ratele românilor şi erodează puterea de cumpărare. De aceea, acest buget este calibrat cu atenţie, pentru a atenua presiunile inflaţioniste", a precizat șeful PSD.

Despre inflația de anul viitor, Ciolacu spune că va coborî sub 5 procente:

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Am demonstrat deja că ştim să ne luptăm cu acest fenomen. Când am venit în Palatul Victoria, aveam o inflaţie de 10,6%, după ce în noiembrie 2022 se atinsese vârful de 16,8%. Astăzi, am dus inflaţia la o singură cifră, 6,7%, iar anul viitor ne propunem să o ducem la 4,6%.

Vom lucra îndeaproape cu BNR pentru acest lucru".

Citește și: O nouă indemnizație a fost adoptată de Guvern. Peste 11.000 de lei pe lună, pentru tot restul vieții, pentru mii de români

Premierul promite un curs de schimb stabil în 2024 şi prelungirea a două măsuri care au dus la scăderea inflaţiei: plafonarea preţurilor la energie şi gaze şi plafonarea adaosurilor comerciale la 21 de categorii de alimente de bază.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si