Potrivit meteorologilor, ciclonul aflat în bazinul Mării Mediterane va veni către Peninsula Balcanică, și, totodată și spre România. Temperaturile calde din ultima perioadă s-au datorat masei de aer cald, venită dinspre nordul Africii.

Ciclonul din Marea Mediterană vine spre România

Astfel, de luni dup-amiaza ploile se vor face prezente în toate zonele țării, unde sunt așteptate și averse, descărcări electrice în sud și sud-est.

Luni, temperaturile vor atinge între 18 și 19 grade Celsius, însă, de marți este așteptată o răcire treptată, iar temperaturile se vor situa între 6 și 14 grade Celsius.

Citește și: Vremea se schimbă radical! După temperaturile de primăvară, meteorologii au emis cod galben de vânt puternic

De asemenea, marți și miercuri sunt așteptate ploi, iar la munte, la peste 1.500 de metri altitudine este așteptată lapoviță și ninsoare, au explicat meteorologii, potrivit Digi24.

Cod galben de vânt puternic în 24 de județe din țară

Meteorologii au emis astăzi cod galben de vânt puternic în 24 de județe din țară.

Astfel, codul galben de vânt puternic va fi valabil pentru 24 de județe, pânză azi, la ora 22.00.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vitezele vântului vor atinge, în general, 55-65 de kilometri pe oră, iar la altitudini mari, în zonele montane, rafalele vor avea viteze și de peste 90-100 de kilometri la oră.

vant

Vânt care suflă cu putere

[Sursa foto: Freepik]

Potrivit specialiștilor ANM, intensificări temporare ale vântului vor fi prezente și în restul țării, cu viteze în general de 45-55 de kilometri pe oră.

Județele vizate de codul galben de vânt puternic sunt: Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța, spun meteorologii.

De asemenea, vântul va avea în continuare intensificări și în noaptea de duminică spre luni, mai ales în sud-estul țării.

La Parâng, vântul a atins la rafale chiar și 70 de kilometri pe oră.

Vremea în Capitală

În Capitală vremea se va menține mult mai caldă decât normalul acestei perioade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu viteze de 35-45 de kilometri pe oră. 

Temperatura maximă va atinge 20...21 de grade Celsius în Capitală.

Ultima perioadă cu temperaturi extrem de calde pentru această perioadă s-a datorat masei de aer polar care a venit dinspre nordul Africii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si