Alertă de vreme rea în țara noastră! ANM a emis o avertizare generală, cod galben, valabilă până duminică, la ora 23.00, informează Antena 3 CNN.

Care sunt cele mai afectate zone de cod galben?

Așadar, în țara noastră sunt așteptate averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali.

"Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali", se arată în avertizarea Administrației naționale de Meteorologie. 

Cod galben România

Imagine reprezentativă pentru vreme rea.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Ce spune părintele Calistrat Chifan, despre căsătoria după 30 de ani: ”Nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, în timp ce pe parcursul nopții de duminică spre luni va ploua moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp) în sudul Munteniei și al Dobrogei, mai scrie sursa citată mai sus.

La munte, la altitudini mari vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Cum va fi vremea în București?

Și în București vremea se va răci semnificativ. Meteorologii estimează că aici se vor acumula între 10 și 15 l/mp și posibil vor fi și descărcări electrice. Totodată, vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări (viteze la rafală în general de 35...45

km/h). 

”De duminică însă se va răcori în majoritatea regiunilor țării, astfel încât temperaturile, la începutul săptămânii următoare, cel puțin până la mijlocul acesteia, să înregistreze limite cuprinse între 14 până la cel mult 22...23 de grade și minime destul de coborâte, mai ales în depresiuni, acolo unde este posibil să consemnăm cel mult 12 grade”, a mai adăugat Elena Mateescu pentru Antena 3 CNN.

Cod galben România

Imagine reprezentativă pentru grindină.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Care este mâncarea viitorului? Cercetători din mai multe țări au venit să le studieze la noi în țară

Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă de 7-9 grade.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si