Seniorii așteaptă cu nerăbdare recalcularea pensiilor, care întârzie să apară. Inițial s-a spus că începând din luna mai vor veni decizii de recalculare, iar din luna septembrie vor începe să primească efectiv pensiile recalculate.

Decizie recalculare pensii

Imagini reprezentative pentru pensionari.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Situația fără ieșire prin care trece un bătrân, după ce și-a închiriat locuința. "În fiecare lună ne oprea din pensie”. Ce i-a putut face fostul chiriaș?

Ce spune Daniel Baciu despre recalcularea pensiilor?

Cu toate astea, deciziile nu au ajuns. Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu a explicat însă motivele întârzierii, dar și ce presupune tot acest proces.

”Acest document, decizia, este un document de informare. Nu este prevăzut un termen expres în lege. Noi trebuie să emitem aceste decizii tuturor pensionarilor până la data de 1 septembrie 2024 când oamenii vor primi efectiv pensiile recalculate. Nu pot să vă spun exact acum în momentul de față exact când le vom emite, cert este că în vara va trebui să începem să tipărim aceste decizii de pensionare și trebui expediate către beneficiari, către pensionari, astfel încât când ei vor primi pensia să știe exact cât primesc în urma acestei recalculări”, a declarat Daniel Baciu, conform Realitatea.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Decizie recalculare pensii

El este Daniel Baciu.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ei sunt românii cărora pensiile li se măresc cu 80%, după noua lege: "O creștere semnificativă”. Ministrul Muncii anunță și schimbarea vârstei de pensionare: "Fără nicio penalitate"

De asemenea, acesta a spus că  o mare parte dintre pensionari vor primi creșteri ale pensiilor în urma acestui proces de recalculare, însă nici o pensie nu va scădea, deoarece este foarte clar specificat în lege acest lucru. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La sfârșitul anului trecut legea a fost aprobată în Parlament, iar normele de aplicare aveau un termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial și au fost aprobate săptămâna trecută.

”Noi nu puteam să ne apucăm de calculul efectiv de softul informatic până când nu aveam o certitudine clară, și anume o lege publicată în Monitorul Oficial. De acum deja noi lucrăm la Casa Națională de Pensii cu echipa de experți de la firma care asigură sistemul informatic integrat Casei Naționale de Pensii. Deja purtăm aceste discuții de aproape o lună pe noul soft, pentru că aveam deja legea și aveam această mică incertitudine în normele de aplicare. Avem totul, termenele sunt foarte scurte, și practic când se încheie procesul de evaluare urmează recalcularea după ce softul este făcut”, a mai spus Șeful Casei Naționale de Pensii, conform sursei citate mai sus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si