Tinerii de 18, respectiv 21 de ani, care au furat peste 70 de tablete din cadrul unei instituții de învățământ din București, au fost reținuți de autorități și urmează să fie trimiși în instanță.

Daune în școala

Doi bărbați, în vârstă de 18, respectiv 21 de ani, au reușit să provoace daune în valoare de peste 100.000 de lei după ce au furat 71 de tablete din cadrul unei școli din Sectorul 4.

Tinerii au fost reținuți de polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Secția 16 Poliție, care au emis mandat de arestare pentru persoanele care au produs prejudiciul.

Potrivit unui comunicat oferit de Poliția Capitalei, cei doi bărbați ar fi sustras tabletele din școală în perioada 22-23 iulie a anului în curs.

Poliția Capitalei a identificat tinerii care au furat 71 de tablete dintr-o școală din Sectorul 4

Poliția Capitalei a identificat tinerii care au furat 71 de tablete dintr-o școală din Sectorul 4

[Sursa foto: Facebook- Poliția Capitalei]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Poliţiști din cadrul Secţiei 16 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în perioada 22/23 iulie 2023, din interiorul unei școli din Sectorul 4, ar fi fost sustrase 71 de tablete. În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către un bărbat, în vârstă de 18 ani, care ar fi fost ajutat de către un alt bărbat, în vârstă de 21 de ani.

În cursul zilei de 31 iulie 2023, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare, bănuiții au fost depistați și conduși la audieri", a transmis Poliția Capitalei.

Citește și: VIDEO- Trei români, căutați de polițiști după ce ar fi clonat carduri bancare în Puerto Rico. „Dacă observați operațiuni de manipulare sau ceva neobișnuit la bancomate, nu utilizați aparatul”

Cercetați penal pentru furt calificat

În acest moment, tinerii identificați și acuzați de furtul tabletelor din școala din Sectorul 4, vor fi trimiși în instantă pentru a fi judecați.

Acestora le sunt aduse acuzații de furt calificat, prejudiciul ridicându-se la peste 100.000 de lei.

12 din 71 de tablete furate au fost recuperate

12 din 71 de tablete furate au fost recuperate

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”- radioimpuls.ro

"În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de către Secția 16 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat", a continuat Poliția Capitalei, în același comunicat.

Potrivit comunicatului transmis de reprezentanții din cadrul Poliției Capitalei, 12 tablete din cele 71 declarate furate, au fost recuperate. În acest moment, nu se cunosc mai multe detalii despre celelalte tablete furate.

Citește și: VIDEO- Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg: Un tânăr a încercat să fure un televizor stricat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si