În şedinţa Comandamentului de urgenţ, Gabriela Firea a dorit să informeze populaţia în ceea ce priveşte situaţia şcolilor din Capitală, dar şi că menţine o legătură cu autorităţile competente din domeniu pentru a fi la curent cu orice informaţie nouă.

Citeste si: Coronavirus Constanţa: 18 persoane se află în carantină. 13 sunt la bordul unei nave sosite în port, iar cinci într-un centru amenajat de autorităţi

Gabriela Firea îi liniștește pe românii speriați de CORONAVIRUS: „Nu e cazul să venim cu măsuri grave...”

„Noi ne-am întâlnit, am discutat în toată această perioadă, dar nu am făcut public acest lucru pentru că nu am vrut să contribuim la emoția generală care s-a creat. Principala întrebare a bucureștenilor este dacă se impune închiderea unităților de învățământ. Primesc multe mesaje și telefoane. E normal ca părinții să își facă griji. Toate deciziile se iau la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Noi ținem cont de aceste măsuri și respectăm cu strictețe toate regulile care ni se impun în funcție de evoluția situației. Nu e cazul să luăm măsuri anticipative, să venim cu măsuri grave până când nu suntem informați că suntem în acea situație în care se impune aplicarea restricţiilor”, a spus Gabriela Firea.

Citeste si: VIDEO| Anunț de ultimă oră: Cum se simte primul român diagnosticat cu coronavirus?

Primarul Capitalei a ţinut să menţioneze şi faptul că toate persoanele testate în ultima perioadă au fost declarate sănătoase.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Gabriela Firea îi liniștește pe românii speriați de CORONAVIRUS

Citeste si: Declarațiile de pe patul de spital ale italianului infestat cu coronavirus

„În acest moment, în București sunt aproximativ 1000 de persoane auto-carantinate la domiciliu, iar toate persoanele care s-au prezentat la spitalul Victor Babeș și au fost testate sunt sănătoase”, a mai anunțat primarul General Gabriela Firea.

Citeste si: Ce se întâmplă în aceste momente cu iubita lui Sergiu, primul român infectat cu coronavirus

Firea a menționat că va fi achiziționat în regim de urgență un aparat de testare genetică pentru depistarea coronavirusului. Solicitarea a fost făcută de profesorul dr. Streinu Cercel, directorul Intitutului Matei Balş din Capitală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si