Delia Săndulachi, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Medicii ne recomandă să evităm ieșirile în razele soarelui

„Temperaturile depășesc, astăzi, pragul de confort în toată țara. Harta este colorată în galben și portocaliu, iar cele mai mari temperaturi vor fi în sudul și în vestul țării, unde termometrele vor arăta și 41 de grade Celsius.

La Iași, de exemplu, sunt acum 35 de grade, aerul este deja irespirabil. În zonele cu asfalt, fără vegetație, temperatura care se înregistrează este de 30 de grade Celsius. Așadar, în marile orașe căldura se simte și mai puternic.

Noi suntem la ștrandul din oraș, unde vedem că oamenii au venit în număr mare să mai scape de caniculă să facă o baie în piscină, însă medicii ne avertizează că nu este recomandat să stăm la soare, să ne expunem la soare între orele 10:00 și 17:00, pentru că pot apărea foarte ușor insolații și arsuri solare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, evitați să ieșiți din casă în acest interval orar, iar dacă trebuie să o faceți încercați să nu vă plimbați foarte mult prin soare, să evitați razele puternice, să mai faceți câte o pauză la umbră sau în instituțiile publice,

unde există aer condiționat. Totodată, încercați să vă îmbrăcați cu haine deschise la culoare, din materiale naturale și să vă acoperiți capul cu o pălărie.

Disconfortul termic se va menține și în timpul nopții, când va fi foarte cald. Minimele se vor situa între 18 și 25 de grade și tot cald va fi și în acest final de săptămână.”, transmite Delia Săndulachi, corespondent Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si