Meteorologii încep să ofere primele estimări privind cum va fi vremea pentru iarna 2024-2025. Potrivit prognozelor, ne putem aștepta la variații semnificative de temperatură și precipitații, cu perioade de frig intens, dar și intervale mai blânde. Iată care sunt predicțiile pentru lunile decembrie 2024, ianuarie 2025 și februarie 2025.

Prognoza pentru luna decembrie 2024

Meteorologii anticipează că luna decembrie 2024 va debuta cu temperaturi apropiate de media normală pentru această perioadă a anului.

În primele săptămâni, vom avea alternanțe între zile reci și zile mai blânde, cu maxime situate între 0°C și 10°C, în funcție de regiune. În zonele montane, va fi mai frig, cu temperaturi sub 0°C și posibilitatea apariției ninsorilor încă de la începutul lunii.

Precipitațiile vor fi moderate în prima parte a lunii, însă pe măsură ce ne apropiem de sărbători, există șanse ca ninsorile să devină mai frecvente, în special în regiunile de nord și de centru. În sud și sud-est, temperaturile vor permite și ploi sau lapoviță.

Vremea în iarna 2024 - 2025

Vremea în iarna 2024 - 2025

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: VIDEO. A nins ca în povești în mai multe zone din țară, în miez de primăvară. Imagini incredibile

Prognoza pentru luna ianuarie 2025

Ianuarie 2025 se anunță a fi cea mai friguroasă lună din iarnă, cu temperaturi ce vor coborî sub valorile normale, mai ales în timpul nopților.

În marile orașe din nordul și centrul țării, temperaturile pot ajunge frecvent la -10°C sau chiar mai scăzute. În zona montană și în depresiuni, frigul va fi accentuat, cu valori ce pot atinge -15°C sau chiar -20°C în anumite intervale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un asteroid gigantic se apropie de Pământ cu 31.933 km/h. Ce se va întâmpla marți- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar stratul de zăpadă va fi semnificativ în zonele montane și submontane. În zonele joase, ninsorile vor alterna cu episoade de lapoviță și ploaie înghețată, în special în sudul și estul țării.

Prognoza meteo pentru iarna 2024 - 2025

Prognoza meteo pentru iarna 2024 - 2025

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Când vine toamna în 2024? Prognoza meteo pentru România

Prognoza pentru luna februarie 2025

Luna februarie 2025 va aduce o ușoară creștere a temperaturilor, în special în a doua jumătate a lunii, dar vremea rămâne în general rece. Maximele se vor situa în jurul valorilor de -5°C până la 5°C, în funcție de zonă. În timpul nopții, temperaturile vor rămâne scăzute, cu valori negative în majoritatea regiunilor.

Ninsorile vor continua să fie frecvente, în special în prima parte a lunii, cu posibile furtuni de zăpadă în regiunile montane și nordice. În sudul și estul țării, vor exista zile cu lapoviță și ploi înghețate, pe măsură ce temperaturile cresc ușor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si