Astăzi avem în vigoare un cod galben de temperaturi ridicate în vestul, sudul și sud-estul țării. Iar pentru mâine, meteorologii au emis și un cod portocaliu de caniculă.

Citește și: VIDEO- Ploile torențiale fac ravagii în mai multe județe din țară: case inundate, oameni evacuați și autoturisme care plutesc pe apa de pe străzi

Duminică se va răci în toată țara, valorile termice vor fi cuprinse între 26-27 de grade

Dana Luțu, reporter Kanal D: „Care sunt temperaturile pentru zilele următoare?”

Alina Șerban, meteorolog de serviciu: „Vorbim de o extindere a masei de aer cald pe parcursul zilei de astăzi în vest, în sud și în sud-est, iar mâine în toate regiunile. Disconfortul termic va fi din ce în ce mai accentuat, ITU va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 36 de grade.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În această după amiază în vestul, în sudul și în sud-estul teritoriului vom înregistra valori de 36 și 38 de grade.

Iar mâine în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei ne așteptăm la temperaturi maxime de 40, poate chiar 41 de grade.

Am emis și o avertizare meteorologică de cod portocaliu care va intra în vigoare mâine în județele din vestul și sudul țării, respectiv Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia. Tot mâine va fi valabil și un cod galben pentru toată țara, iar astăzi pentru județele din vestul, sudul și sud-estul teritoriului.

În Capitală, ne așteptăm la valori de 36-37 de grade iar mâine undeva în jurul a 32 de grade. Temperaturile vor mai scădea sâmbătă, dar vremea se va păstra totuși caniculară. Temperaturile maxime vor fi peste 35 de grade. Iar duminică se va răci în toată țara, astfel încât temperaturile maxime vor fi de 26-27 de grade în partea de vest a teritoriului și peste 30 de grade în regiunile din sud-est.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si