”Nu am putut inca sa-l gasim si nici sa stabilim vreun contact, vizual sau radar, cu submarinul «Ara San Juan», al carui port de atas este baza navala de la Mar del Plata”, a declarat intr-o conferinta de presa Enrique Balbi, un purtator de cuvant al Marinei.

”Sa fim prudenti”, pentru ca ”nu stim ce s-a intamplat. Nu vreau sa dramatizam acest caz ”, a indemnat el.


 

Submarinul a plecat de zice zile de la Mar del Plata, un oras situat la 400 de kilometri sud de Buenos Aires, catre Ushuaia, situat la 3.200 de kilometri mai la sud, unde a stat trei zile, dupa care a pornit inapoi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Ultima comunicare cu submersibilul a avut loc miercuri dimineata.

Joi dupa-amiaza, au fost lansate cautari cu un avion, insa fara vreun rezultat, pentru ca ”ele au avut loc pe timpul noptii si in conditii meteorologice neprielnice in zona de operatiuni”, potrivit purtatorului de cuvant.

Un distrugator si doua corvete participau la cautari, in largul Peninsulei Valdez (sud-est).

Una dintre ipotezele avute in vedere este o problema cu comunicatiile.

”Poate fi vorba de o problema cu bateriile, din lipsa de alimentare electrica ”, a declarat Balbi, care a respins informatii de presa care evoca un incendiu si precizand ca submarinul, in lipsa oricarui contact cu uscatul, ar fi trebuit, in mod normal, sa iasa la suprafata, potrivit protocolului prevazut in astfel de situatii.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si