Pensiile vor crește în mod cert de la 1 ianuarie 2024 cu rata anuală a inflației, însă recalculările din noua lege a pensiilor urmează să fie devansate cu câteva luni. 

Premierul a discutat despre noua lege a pensiilor în scurta vizită de la Bruxelles de joi:

"Am întărit faptul că doresc foarte mult să finalizez legea pensiilor generale până la sfârșitul anului, astfel încât e un jalon îndeplinit în avans din cererea de plată numărul 4, dar cu un fundament foarte clar în ceea ce privește construcția bugetară pe anul viitor", a declarat premierul Marcel Ciolacu la

întâlnirea cu jurnaliștii români.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Este evident că trendul este unul descendent, a precizat premierul Marcel Ciolacu cu referire la situația deficitului bugetar, situație care urmează să fie remediată prin noul pachet de măsuri fiscale.

"Au fost surprinși și ei că o perioadă foarte lungă de timp nu s-a luat nicio măsură, dar este bine că aceste măsuri au efecte, unele de la 1 noiembrie, altele de la 1 ianuarie, și sperăm ca, la pachet cu combaterea evaziunii, dar și cu reforma sistemului bugetar, să fie suficiente pentru acest trend descrescător în care a intrat, în acest moment, România, în ceea ce privește deficitul", a mai spus prim-ministrul României.

Cum cresc pensiile din ianuarie 2024

Șeful Executivului a explicat că noua lege a pensiilor va fi finalizată până la finalul anului, însă punerea ei în aplicare va mai dura câteva luni.

Pensiile cresc  cu minim  13,5%  de la 1 ianuarie 2024, a anunțat recent premierul Marcel Ciolacu. 

Întrebat cât ar urma să fie pensia minimă de la 1 ianuarie, premierul României a explicat că în primul rând se va ţine cont de o majorare a pensiei în acord cu indicele inflaţiei, conform legislaţiei în vigoare.

Cum cresc pensiile din ianuarie 2024

Premierul Ciolacu a anunțat cu cât cresc pensiile din ianuarie 2024  

"Haideţi să să avem un feedback întâi de la Comisie. Ce este cu certitudine, este faptul, ştiţi bine, avem legea cu inflaţia. Anul trecut s-a făcut o excepţie, pentru că era inflaţia... dacă s-ar fi pus inflaţia cu un an, cum e legea, cu un an înapoi decât anul respectiv, oamenii ar fi pierdut foarte mult şi am avut cea mai mare inflaţie, 14,5 media. Şi a fost acea discuţie. Anul acesta avem inflaţia cea mai mare în acel an, la fel, este o inflaţie medie de 13,5. De la 1 ianuarie toată lumea primeşte la fel", a declarat Marcel Ciolacu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si