Vocea Inaltpreasfintitului Teodosie se aude, in boxe, peste orasul Constanta, de la 20 de metri inaltime. Mai aproape de cer si de divinitate, Arhiepiscopul Tomisului a ales sa sfinteasca, astfel, turla bisericii Sfantul Nectarie.

Totul a avut loc la Slujba de Rusalii, cand inaltului prelat i s-a pus la dispozitie o macara pentru marea sfintire a crucii de pe locasul sfant.

Cu drapelul Romaniei alaturi si imbracat in vesmintele bisericesti, Teodosie a inceput sa urce spre cer, pana in dreptul turlei.

Aceasta aventura la inaltime s-a intamplat, culmea, cu acordul celor de la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Inspectorii i-au dat lui Teodosie un avertisment inca de luna trecuta, cand au vazut la televizor cum Inaltpreasfintia Sa s-a urcat pe turla bisericii de la Dervent, punandu-si viata in pericol.

De data aceasta, autoritatile i-au sugerat nonconformistului Arhiepiscop sa se urce intr-o macara, pentru ca e mai sigur.

Nu sunt primele dati cand Inaltpreasfintitul Teodosie savarseste slujbe controversate. Anul trecut la slujba de boboteaza, arhiepiscopul Tomisului s-a urcat pe o cisterna uriasa si, cu mainile spre cer- ca un profet- a tinut o cuvantare.

Slujbele sale, mereu la inaltime, reprezinta insa un pericol. Anul acesta de boboteaza Inaltpreasfintitul Teodosie s-a impiedicat in timp ce urca pe cisterna. Si totusi, credinta sa e mai puternica decat teama de inaltime.

Psihologii sunt de parere ca aceste actiuni ce pot deveni periculoase transmit un puternic mesaj.

Cristina Gemanaru, psiholog: In general, vrem sa transmitem ca suntem puternici, ca reusim sa dominam, dorinta de putere, de dominare, de ascensiune.

In urma controversei recente, iscate de sfintirea bisericii la inaltime, Arhiepiscopia Tomisului n-a vrut sa comenteze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si