Elevă în clasa a XII-a, Sonia se confruntă cu o dilemă majoră: ce carieră se aleagă? Tânăra mai are foarte puțin timp până la absolvirea liceului și ar visa să devină medic, dar nu este convinsă că face alegerea cea mai bună. Tocmai din acest motiv a apelat la ajutorul unor specialiști în domeniu.

Citește și: VIDEO- A renunțat la cariera de asistent medical ca să creeze mobilier pentru copii. „M-am uitat la multe filmulețe pe YouTube până când am avut curajul să pun mâna pe un aparat”

„Ce te îndrumă să alegi calea aceasta? Cumva lucratul acesta cu oamenii și că poți să faci ceva în societate, să ajuți pe cineva sau să descoperi ceva.”

Fiecare tânăr aflat în postura Soniei se confruntă cu aceleași dificultăți. Bombardați cu nenumărate informații, alegerea carierei potrivite poate fi ușor influențată de factori externi.

Denisa Corbu, psiholog: „Este foarte important ca elevii să descopere pe parcurs care sunt aptitudinile lor, care este direcția lor interioară naturală, astfel încât să se construiască pe această bază, pe această fundație.”

Elevii pot beneficia de consiliere în carieră

Perioada de dinainte a absolvirii liceului este una încărcată de tensiuni și presiuni, pe care nu toți tinerii știu cum să le gestioneze. Ca să vină în ajutorul lor, o echipă de profesioniști a pus la punct un sistem în care tinerii pot avea partea de consiliere vocațională atât în format fizic, cât și în varianta online, alături de alte cursuri de specialitate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Doru Pelivan, inițiator proiect: „Am făcut și un studiu pe 2000 de elevi și am observat că ei caută educație financiară, cum să-și găsească vocația, cum să-și aleagă cariera, s-au certat cu părinții ce să facă, s-au îndrăgostit

și iubirea nu le este împărtășită și practic au ajuns să caute informații întâmplător pe TikTok de la persoane neavizate.”

Inițiatorul acestui proiect inedit s-a confruntat, la rându-i, cu aceleași probleme pe care le trăiesc și tinerii din zilele noastre, așa că a decis să vină în ajutorul lor în mod practic.

„Aici vin profesori și experții și înregistrează materia școlară sau cursuri, avem 3 studiouri în Timișoara, 3 în București și încă 13 mobile la profesori acasă. Ne-au trebuit 19 studiouri să înregistrăm 2700 de lecții.”

Pentru Sonia, suportul de specialitate, la fel ca și cel al familiei, sunt foarte importante.

Sonia Paraschivoiu, elevă: „Noi ieșim din școală cu o bază strictă pe anumite materii, nu știm neapărat cum să punem problema, ce vrem de la viață și atunci cred că e util.”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mircea Paraschivoiu, tatăl Soniei: „Noi am încercat să-i oferim cea mai multă libertate posibilă, nu am vrut să forțăm niciun fel de decizie, ci doar să facem o îndrumare pentru decizia pe care o ia.”

În sprijinul acestei inițiative a cursurilor online au venit nenumărață specialiști, consilieri din toate domeniile. Actualmente, în proiect sunt angrenați peste 130 de experți și 47 de profesori de la nivelul întregii țări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si