Cosmarul oricarui parinte era cat pe ce sa indolieze, aseara, trei familii din Vaslui! Fiii- elevi in clasa a IX-a- care ar fi trebuit sa ajunga acasa de la cursuri au cazut secerati in strada dupa ce un coleg de liceu i-a injunghiat. Agresorul avea, se pare, cutitul in ghiozdan si s-ar fi enervat cand unul dintre baieti l-a intrebat daca e smecher.

Intrebata despre socanta intamplare, Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a refuzat sa comenteze.

Mama elev ranit: „Copilul meu e injunghiat in spate si eu il asteptam cu mancarea acasa, sa vina acasa. Se poate asa ceva, intr-o scoala din Vaslui, in Uniunea Europeana sa se intample o injunghiere? De ce au arme albe? Daca nu avea ghiozdanul in spate, ca el l-a aparat, era mort!”.

Citeste si: VIDEO| Care este starea tinerilor injunghiati la Vaslui. Informatii noi despre agresor

Cu hainele copiilor imbibate de sange, parintii se-ntreaba cum de a fost posibil ca adolescentii lor sa fie macelariti in strada de un coleg de scoala, cu apucaturi de criminal.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Elevii lipsisera de la cursuri si se indreptau spre casa cand cel pe care il stiau bine s-a repezit asupra lor cu un cutit!

Urmele din strada sunt marturia infioratoare a unei scene in fata careia martorii au inlemnit: agresorul care avea si el ghiozdan in spate si-a incoltit pe trecerea de pietoni colegii si dupa o ploaie de lovituri date cu cutitul, a fugit.

Citeste si: Atac cu cuțitul în Vaslui! Trei adolescenţi au fost înjunghiaţi în plină stradă

Raniti grav, elevii au apucat doar sa ajunga pe partea cealalta a strazii si s-au prabusit. Ingrozita de atacul infiorator, o vanzatoare a sunat la 112.

Politistii au impanzit locul si la scurt timp, il audiau pe agresor: minorul are doar 17 ani si s-a predat dupa ce a urmarit de pe trotuarul vecin desfasurarea de forte a autoritatilor. Ce l-a determinat sa-si atace colegii, nimeni nu stie inca.

Baiatul care si-a injunghiat colegii a fost retinut pentru 24 de ore, iar fapta lui e incadrata in categoria celor mai grave agresiuni. Desi e inca pe bancile scolii, risca sa primeasca o condamnare grea.-

Masurile care se vor lua impotriva elevului agresor nu vor rezolva insa o problema taioasa a sistemului de invatamant.
Agresivitatea in scoli pare de neoprit si chiar daca parintii cer, revoltati, solutii menite sa-i tina in siguranta pe copii, problemele oficialilor din fruntea tarii sunt mereu altele. Ministrul Educatiei a refuzat astazi sa discute despre intamplarea sangeroasa care a trimis pe patul de spital 3 elevi din Vaslui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si