"Acum pare că există dovezi că noua variantă, care a fost identificată pentru prima dată la Londra, şi în sud-estul Angliei, poate fi legată la un grad mai mare de mortalitate", a declarat Boris Johnson în cadrul unei conferinţe de presă în Downing Street.

"Impactul acestei noi variante afectează sistemul naţional medical care e sub presiune".

Citeste si: Femeie din Australia, depistată cu noua tulpină de COVID-19

Dovezile vin de la matematicieni care au analizat decesele la persoane care au contractat noua şi vechea variantă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Sir Patrick Vallance, principalul consilier al Guvernului, a afirmat că încă nu este cert că noua tulpină este mai letală.

Două persoane din Bucureşti, diagnosticate cu noua tulpină de SARS-CoV-2 din Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută

Au fost descoperite două cazuri în Bucureşti de infectare cu noua tulpină de SARS-CoV-2 din Marea Britanie.

Niciuna dintre cele două persoane nu a călătorit în afara ţării. Ministerul Sănătăţii recomandă Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) amânarea măsurilor de relaxare a restricţiilor, iar populaţiei să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

”Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvenţiate la INBI „Matei Balş”. Ambele cazuri sunt din Bucureşti. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara ţării”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

În ce stare se află cele două persoane infectate cu noua tulpină COVID

boris jhonson despre noua tulpină coronavirus
Noua variantă Sars-Cov-2.[Sursa foto: google]

Pacienţii sunt în stare generală bună, se află izolaţi la domiciliu şi sunt supravegheaţi de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Citeste si: Mutația virusului SARS-CoV-2. De ce se teme ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: „E o cursă contra cronometru”

În prezent, şi alte teste de secvenţializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balş”, cu rezultate în curs. Totodată, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea zonelor aglomerate, distanţarea socială şi igiena mâinilor. Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii a recomandat astăzi Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Citeste si: Coronavirusul mutant din Africa de Sud îi îngrijorează pe medici. "Nu au dezvoltat anticorpii necesari"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si