VIDEO - Secretul fructelor crescute direct în sticle
Un fermier din Buzău face spectacol în livezile sale. El crește fructe direct în sticle pe care apoi le umple cu palincă de pere.
Un fermier din Buzău face spectacol în livezile sale. El crește fructe direct în sticle pe care apoi le umple cu palincă de pere.
Gustoase si bogate in nutrienți, frunzele de varză kale sunt considerate o adevarată delicatesă de către românii care le-au descoperit gustul.
Perele sunt fructe de toamnă, extrem de benefice organismului. Este sezonul lor și specialiștii ne spun că este păcat să nu profităm și să le...
Răsfăț de lux în pandemie. În Cluj, la mare cautare este pizza cu aur. Pe lângă faptul că... este strălucitoare, mai. este livrată și cu...
Principala activitate a gospodinelor, în această perioadă, este aceea de a pune varza la murat. Pe lângă celelalte acrituri, varza murată este un deliciu.
Cartoful mov este foarte bun pentru sănătate, iar specialiștii în nutriție spun că nu este consumat destul de des. Lygia Alexandrescu ne explică beneficiile.
Burgerii și cârnații vegetali ar putea dispărea de pe raft, cel puțin cu aceste denumiri. Vom găsi, în schimb... discuri și batoane vegetale.
Paste colorate, făcute doar din ingrediente naturale - le găsiți la Brașov, unde doi soți au deschis un boutique cochet, cu rețete tradiționale italiene.
Doi studenți din Sibiu au deschis un laborator de cofetărie unde produc brioșe delicioase. Cei doi au reușit să împace foarte bine studenția cu afacerile.
Atmosfera de poveste in inima Transilvaniei. Sute de tone de struguri din soiuri nobile sunt culese in aceasta perioada si transformate in vin.
Aer curat, priveliște de poveste și ospăț cu mâncare ca-n vremea nobililor. Pe toate le găsesc turiștii la poalele Munților Făgăraș, la...
România trece și ea pe lista statelor precum Bulgaria, Grecia și Italia, ce au primit aviz favorabil să culeagă midii de calitate superioară din apele teritoriale.
Dulceaţă de lavandă, de smochine sau din flori de mac. Toate aceste delicii sunt preparate de un craiovean care a pornit o afacere cu produse bio.
Specialiştii spun însă că multe dintre măslinele de pe piață sunt pline de chimicale care le schimbă culoarea. Puțini sunt cei care știu ce...
Au plecat peste mări și țări în căutarea unui trai mai bun și au devenit afaceriști în România. O familie de vietnamezi conduce acum un salon de...
Din cauza profitului aproape inexistent, agricultorii din Brașov care produceau cea mai consumată legumă românească s-au reprofilat. În locul cartofilor, au...
Cu pâine sau ca sos în mâncăre zacusca tradițională pare să rămână în preferințele românilor oricât de multe alternative...
Restaurantele de familie, ce oferă o atmosferă caldă clienților sunt tot mai căutate de români în plină pandemie. Oamenii se orientează către...
O parte din uleiul de măsline de pe piaţă ar putea fi înșelătorie la drumul mare, atrag atenția asociațiile pentru protecția consumatorului....
Nimic nu se compara cu un ospat prietenesc in Oltenia de sub Munte! Ca nimeni altii, gorjenii stiu sa impleteasca traditia locului cu taine de imprumut, pentru ca mesele intinse musafirilor sa fie...
Renumita pentru bijuteriile sale arhitecturale, Transilvania cucereste si prin traditii nepieritoare. La Bazna, simti cel mai bine farmecul satului ardelenesc, in aer si-n farfurie, la gazdele...
Spectaculoasa vale a Slanicului buzoian isi dezvaluie apogeul frumusetii abia in creierii muntilor, la Mocearu. Cabanele de pe lacul cu acelasi nume imbie la relaxare si rasfat culinar. George...
Cate legende cu haiduci, atatea bucate dulci! La poalele masivului Penteleu, buzoienii fac cinste celebrului munte, la talpa caruia salasluiesc de veacuri. Doar ca din blidele lor nu razbate doar...
Adevarata minune inginereasca, lacul de acumulare Siriu strange in chingile sale, din muntii Buzaului, milioane de metri cubi de apa.
Bucataria Olteniei de sub Munte uimeste prin bogatie si originalitate. Romanii stramutati aici, din Ardeal, si-au adus cu ei portul, traditiile, ba pana si mancarurile ciobanesti de legenda. George...
Fie ca esti in cautare de hrana duhovniceasca, la sihastria parintelui Iustin Parvu, fie ca vii in dulcele tinut moldav manat de pofte lumesti, in Neamt vei gasi ce cauti: o straveche vatra de...
Duse sunt Sfintele Pasti dar ardelenii parca nu si-au astamparat pofta de bucate de sarbatoare! Mielul e inca pe mesele gospodarilor de pe Valea Somesului. Isi gaseste loc intr-o zeama numai buna...
De Florii, tot romanul petrece in familie, iar meniul e cat se poate de previzibil. George Mihai intra in blide si ne aduce retete de peste, dar nu numai.
Agitatie mare in poiana Caprioara, din dealul Sucevei. Numai barbati unul si unul roiesc in jurul mesei si-a limbilor de foc, de sub ceaunele care respire parfum de bucate adevarate.
Prajit in malai, tavalit prin smantana, fript la gratar ori afumat in cobza din cetina de brad, pastravul a stat dintotdeauna pe mesele bucovinenilor.
Ne-am luat ramas bun de la iarna Si primim cu inima deschisa, primavara. Ne primenim trupul si sufletul, ca, deh… suntem in Postul Pastelui. George Mihai va invita asta seara sa le...
Oricate mancaruri sofisticate ai gusta, tot nu poti sa uiti preparatele simple si bune, ca la mama acasa. Credeti-ne, a probat George Mihai, la Tara-n Bucate! Un bucatar deprins cu cele mai noi...